1, 11.05.2024 11:35

Izjave po pogajanjih sindikatov z Vlado RS z dne 10. maja 2024

Oceni ta prispevek
(0 glasov)

 

Prepis izjave vodje PSRSJ

Pozdravljeni .

Ta pogajanja krovna so v zadnjem obdobju bolj kot usklajevanju posameznih odprtih vprašanj namenjena pravzaprav nekak koordinaciji pogajanj, ki potekajo na različnih nivojih.

Danes smo tako slišali poročila o poteku pogajanj o odpravi nesorazmerij po posameznih stebrih. Jaz sem na podlagi povedanega zmerno  sem zmerno optimističen, da bo do dogovora tudi prišlo neki koraki so bili narejeni, čeprav še kar nekaj vprašanj ostaja odprtih pa vendar smo si danes zadali, da se ta poganja nekoliko pospešijo in se v naslednjih 14 dnevih pogajanja pripeljejo do konca oz. bo naslednji krog pogajanj krovnih čez 14 dni ko bomo  upam lahko ugotovili, da smo pogajanja pripeljali h koncu in drugih vprašanj ki so tudi povezana z implementacijo plačnega sistema.

Danes je bilo tudi kratko poročilo o stanju glede odprtih vprašanj v zvezi z novim plačnim zakonom tam se nabor odprtih vprašanj zmanjšuje, tudi pri nekaterih vprašanjih smo že relativno blizu skupaj. Na koncu smo se dogovorili, da bomo šli na tej ravni na krovni ravni od člena do člena pregledat zakon in zaprli tista vprašanja, ki bi na strokovni ravni še ostala odprta.

Nazadnje pa je vladna stran predstavila tudi koncept, s katerim se je lotila priprave uvrstitev direktorjev v višje plačne razrede oz. v novem plačnem sistemu gradivo bomo še prejeli, tako da ga bomo lahko pogledali. Predstavili so argumente, zaradi katerih naj bi direktorji prejeli višje plače. Ključno vprašanje v razmerju do javnih uslužbencev  pa bo seveda kakšne so sedaj te uvrstitve direktorjev do strokovnih delovnih mest pri delodajalcu, kjer so javni uslužbenci zaposleni. Ta razprava pa se bo vodila potem na stebrih in bo tudi vključena v poročilo o samih stebrih, ki ga bomo obravnavali potem konec maja.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
Prebrano 133 krat Nazadnje urejano na 1, 11.05.2024 13:15